Com cada any, l’AMPA fa una aportació destinada als llibres de la biblioteca a les aules. Volem ampliar i millorar, any rere any, el catàleg que els nostres fills tenen disponible a la seva classe. Revisem els llibres vells i mirem de renovar i refrescar el que tenen, per tal de donar-los un ventall més ampli per triar i trobar, potser, aquella lectura que els convertirà en lectors per sempre.

En aquesta línia i per fer-los participar més d’aquesta elecció, hem millorat també la dinàmica. Amb l’assessora cultural de Los Cuentos de Bastian, fem una preselecció de 20 títols per a cada grup. Tenim en compte criteris com el que ja tenen a la classe, el que van triar l’any anterior, preferències dels alumnes i alternatives a les col·leccions que ja coneixen. Llibres de coneixements, primeres lectures, novel·les d’aventures, contes emocionals, històries fantàstiques, col·leccions que enganxen o temàtiques de medi ambient són les categories que contemplen dins la capsa de cada grup.

Així doncs, la setmana prèvia a Sant Jordi, l’assessora passa classe per classe a presentar els que s’han seleccionat, explicant contes als més petits, exposant el títols als mitjans i amb una dinàmica de posada en comú del que representen els llibres i la lectura, amb els més grans. Durant el dia següent, cada classe es queda la caixa per fer la tria amb el pressupost assignat. Ells trien, acompanyats pels mestres i, d’aquesta manera, es fan els llibres més seus. Aquesta dinàmica ens permet ensenyar a respectar els llibres, sentir curiositat, voler-los conèixer, voler llegir i voler saber més.

Aquests són els llibres que hem escollit enguany:

Captura de pantalla 2016-05-17 a les 22.40.41
Captura de pantalla 2016-05-17 a les 22.40.57