PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

Percussió en Família / Percussió (Batucada)

Activitats a càrrec de SolRe Percussió. S’oferten 2 grups, un en família a partir de P3 i un exclusiu per als alumnes de ESO.

Segueix els mateixos valors de la cultura popular i els uneix amb tots els que la música pot aportar al correcte desenvolupament dels nens i nenes. Diversos estudis han demostrat la correlació entre la pràctica musical i el rendiment escolar, alhora que els grups de percussió ofereixen un espai de creació potenciant la pertinença a un grup.

L’activitat en familia, aporta a les famílies un espai setmanal per esbargir-se realitzant una activitat en el mateix centre que els seus fills, fet que afavoreix una vinculació més estreta entre el centre i les famílies, alhora que uneix a mares i pares amb motivacions simi-lars. L’activitat de percussió s’adapta perfectament a aquest objectiu, sent flexible pel dia en que un pare o mare no pot assistir-hi, i adaptant-se al ritme i habilitats de cada un.

L’activitat pretén acostar la percussió als participants amb el possible objectiu final de formar un grup de percussió del propi centre que pugui participar activament en trobades o actuar en les festes de l’escola i, per què no, del barri o municipi o acompanyar el gegantó del centre si disposa d’un.

Funcionament:

Es treballarà tant l’aprenentatge musical, com l’adquisició i creació de ritmes, coreografies i moviments. Es porten a terme jocs diversos la lateralitat i el coneixement del propi cos per anar introduint mica en mica la pràctica del tambor.

Material:

SolRe Percussió posa a disposició del grup els instruments i material necessari per realitzar l’activitat, pel que els participants solament hauran d’adquirir les baquetes, que poden trobar en qualsevol botiga de música o comprar–les directament al professor en la primera sessió.

Es du a terme un dia a la setmana amb una duració de 1h al llarg de la qual els participants aprenen diferents ritmes i coreografies fins esdevenir un grup autònom i autosuficient.

Per realitzar l’activitat es requereix un mínim de 8 nens i un màxim de 14, però s’estudiaran individualment tots els casos per mirar d’ampliar el número de grups o facilitar que s’arribi al mínim anteriorment comentat.

Grup Percussió en família dimarts de 18:00 a 19:00.

Grup Percussió (ESO) dijous de 18:00 a 19:00

RESPONSABLE A L’AMPA

Jordi Just

Email: extraescolars@afavoramar.cat