PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

Patinatge és un esport que augmenta la coordinació, l’equilibri, el sentit espaial i els reflexos, per això, contribueix molt positivament al desenvolupament motriu.

Mitjançant la realització d’exercicis tècnics i, de forma més dinàmica, jocs tradicionals, s’assoliran les diferents tècniques de patinatge, tant a nivell de patinatge en línia com en la modalitat d’artístic. També es fomentarà la cooperació i el treball en equip.

S’ofereixen paral•lelament classes de patinatge en línia i patinatge artístic, treballant tots junts dins la mateixa hora, és a dir, que es pot escollir el tipus de patins a portar, i en funció d’aquests es realitzaran els exercicis tècnics.

Així doncs, tant per als nens que s’iniciïn a l’activitat, com pels que ja l’han practicat, s’ofereix la possibilitat de que ells mateixos escollin el tipus de patinatge a realitzar.

Es faran els grups per nivell, en lloc de per curs, de tal manera què hi hauran 2 grups:
• Iniciació: per a tots aquells nens i nenes de P5 i 1er d’Educació Primària que hagin tingut poc (o cap) contacte anterior amb el patinatge.
• Perfeccionament: per aquells nens i nenes d’Educació Primària que ja hagin fet algun curs de patinatge a l’escola (o fora) o ja hagin patinat amb anterioritat.

En cas què, un cop començat el curs, el nivell no sigui l’adequat, la monitora pot demanar el canvi de grup del nen o nena.

Els dies de pluja, malauradament, no disposem d’una instal•lació adequada on es pugui patinar. Per tant els nens romandran a l’aula i aprofitaran aquests dies per realitzar altres activitats relacionades com:
• Aprendre a posar i cordar-se els patins.
• Coneixements teòrics: les diferents modalitats de patinatge, les parts que formen un patí.
• Entrenar exercicis i figures.
• Preparació del festival de final de curs.

Material

Els patins són l’eina fonamental, patins en línia o artístics (dues rodes davant i dues darrera). És opcional la utilització de proteccions (colzeres, genolleres, etc.). també és important que la roba per realitzar l’activitat sigui esportiva o elàstica, de forma que els permeti mobilitat.

RESPONSABLE AFA

Jorge Azpilicueta

Mail: extraescolars@afavoramar.cat