COMUNICAT DE L’AMPA VORAMAR SOBRE L’ESCOLA I L’ENTORN POLÍTIC I SOCIAL A CATALUNYA

Des de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Voramar som conscients de l’impacte que té la realitat social i política en la que actualment Catalunya es troba immersa, sobre la comunitat educativa.

Sabem de les dificultats que travessen les nostres escoles i els seus mestres, més enllà dels problemes derivats d’ajustar el calendari docent o la programació d’activitats. Percebem fins i tot com, des d’alguns àmbits, s’ha arribat a qüestionar el model d’immersió lingüística -resultat d’un amplíssim consens-, s’ha volgut situar l’escola en el centre de debats polítics, o s’ha criticat o posat sota sospita la professionalitat, filiació o ideologia dels/les educadors/es.

Davant d’aquests elements, des de l’Associació de Mares i Pares volem manifestar que:

– Reconeixem i compartim el projecte educatiu de l’Escola Voramar, i especialment tots aquells elements vinculats a l’educació en valors, la solidaritat, la cooperació, la cultura de la pau, el respecte pels drets humans, l’acceptació de la diversitat, i el foment de la comprensió d’una realitat complexa a través de la reflexió i el debat.

– Recolzem la feina que es realitza des de l’Escola en tots els àmbits implicats en el procés educatiu dels nostres fills, valorant-la com a positiva i dins del projecte educatiu del que tots en formem part.

– Rebutgem qualsevol intent d’intervenció sobre el model educatiu aliè als seus agents i protagonistes –mares, pares, famílies, infants i mestres-, i especialment els provinents des de qualsevol àmbit polític.

– Demanem a tota la comunitat educativa la màxima comprensió davant les necessitats educatives, d’acollida i de gestió d’horaris i calendaris d’infants i famílies, i també el respecte a drets fonamentals com el d’expressió o de vaga, que han de ser exercits lliurament per mestres i treballadors/es en general.

– Comprenem que ni els nostres fills i filles ni l’Escola, d’acord amb el seu projecte educatiu, poden ser aliens al seu entorn o a la realitat social que vivim, i entenem així que es pugui incorporar, d’acord amb les necessitats i característiques de cada edat, el debat constructiu i objectiu a les aules sobre tot allò que ens envolta i afecta.

Barcelona, a 16 de novembre de 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s